Boerenkool Italia

Boerenkool met een italiaans tintje. Bleek zeer succesvol te zijn tijdens ons kersfeest in 2009. Had nog geen tijd gehad om de notities die ik gemaakt had op mn blog te zetten maar nu dan eindelijk na dik een jaar. Het recept is een combinatie van 2 recepten die ik online ergens gevonden had, helaas ben ik de bron kwijt geraakt. Maar het waren in ieder geval nederlandse sites :P.

Nodig:

  • Aardappels (500 gram)
  • Boerenkool (500 gram) Het liefst vers en zelf snijden….
  • Goede worst, das namelijk het halve werk. Haal een echte bij de slager en geen voor verpakte in de winkel (hoewel die zijn ook lekker)
  • Potje Pesto
  • Spekblokjes
  • Basilicum
  • Bladerdeeg
  • ei(geel) voor bladerdeeg

Maak de boerenkool klaar op de gebruikelijke manier (Schil de aardappels snij de boerenkool. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool gesneden erboven op. Leg de worst, als deze van de slager komt bovenop en laat deze lekker meestomen). Stamp ongeveer na 20 minuten de boerenkool met de aardappelen en spekjes. Schep 1 of 2 eetlepels pesto doorheen.  Leg bovenop wat basilicum bladeren en snij de worst in stukken over de bovenkant heen. Dek dit alles af met bladerdeeg, smeer hierover het eigeel zodat het bladerdeeg mooi kleurt als het in de ovens staat.  Zet dit alles in een voorverwarmde oven op 200 graden en haal dit na 15 minuten er weer uit als de bladerdeeg mooi is geworden.

De tijden in de oven verschillen nogal met de grote van je boerenkool pan. Houd dit goed in de gaten dus!

Eet smakelijk!

Het schijnt dat een afrikaanse Shiraz het prima doet bij een overheerlijke boerenkool maaltijd.

This entry was posted in Cooking, Personal. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge